Jak podłączyć kamery IP na rejestratorze NVR (zdalny dostep 3g / LTE)

Wątki dotyczące systemów Telewizji Dozorowej - IP-CCTV

Moderatorzy: HQSECURITY, Moderator forum

wolan
Amator
Amator
Posty: 1
Rejestracja: 28 lut 2017, 22:37

Jak podłączyć kamery IP na rejestratorze NVR (zdalny dostep 3g / LTE)

Postautor: wolan » 28 lut 2017, 22:39

Cześć,
zobligowałem się do podpięcia monitoringu, jednak trochę przeliczyłem swoje możliwości i pojawiło się w mojej głowie parę pytań.

Najpierw sprzet jaki posiadam:
Rejestrator nvr5-4100x
kamery IP - EC-230D

Całość ma być podpięta na warsztacie z możliwością zdalnego dostępu z komputera w biurze (oddalonego o 3km).

Nie do końca wiem, jak to wszystko ma być podpięte. Poprawcie mnie teraz, jeżeli się mylę.

Modem LTE - podłączony (przez USB / PoE?) do switcha PoE - switch podłączony do wejścia WAN w rejestratorze - do rejestratora podłączone kamerki w wejściach LAN. Do rejestratora ponadto podpięty monitor po VGA, noi oczywiście zasilanie.

W rejestratorze następnie ustawiam adresacje kamer (rozumiem, że IP zostanie zdalnie przypisane), oraz bramę domyślną, czyli adres IP switcha, który także ręcznie ustawiam już przy pomocy komputera.

Tutaj kończy się moje rozeznanie. Jak potem ustawić zdalny dostęp? Czy instaluje na komputerze jakiś system CMS, z wpisanym IP mojego modemu LTE? Jak lub czy powinienem przekierować porty na switchu / rejestratorze.

Ile mogę zażądać za podłączenie takiej infrastruktury?

Enzian
Amator
Amator
Posty: 3
Rejestracja: 24 sty 2017, 22:41

Re: Jak podłączyć kamery IP na rejestratorze NVR (zdalny dostep 3g / LTE)

Postautor: Enzian » 02 mar 2017, 11:53

Chaos widzę :)

Nie do końca wiem o co kolega pyta.
O podłączenie kamer do rejestratora czy rejestratora do Internetu.
Bo to dwie zupełnie inne rzeczy.

fido
Amator
Amator
Posty: 2
Rejestracja: 09 cze 2017, 9:04

Re: Jak podłączyć kamery IP na rejestratorze NVR (zdalny dostep 3g / LTE)

Postautor: fido » 09 cze 2017, 9:11

Przede wszystkim problemem tu będzie zdalny dostęp, gdyż jak to ma działać na modemie 3G to trzeba u operatora wykupić zewnętrzny publiczny adres IP gdyż operatorzy coś tam blokują i tu jest problem.


Wróć do „Telewizja cyfrowa IP”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron