Transmisja po skrętce w systemach AHD, HD-TVI, TURBOHD

Wątki dotyczące systemów Telewizji Dozorowej - układy analogowe

Moderatorzy: HQSECURITY, Moderator forum

Awatar użytkownika
HQSECURITY
Znawca
Znawca
Posty: 83
Rejestracja: 21 sty 2014, 20:08
Lokalizacja: Warszawa

Transmisja po skrętce w systemach AHD, HD-TVI, TURBOHD

Postautor: HQSECURITY » 26 wrz 2015, 9:14

Kamery analogowe HD zagościły już na rynku. Instalacji jest wykonywanych naprawdę sporo. No i pojawiło się sporo nowych problemów.

Ja osobiście napotkałem głównie problemy z urządzeniami 1080p i skrętką.
Po kilku "wpadkach" robię tylko na sprawdzonej skrętce takiej co kosztuje za rolkę minimum 250zł czyli w pełni z miedzi i z regularnym splotem oraz na 2-3 typach sprawdzonych konwerterów.
Odległości jakie udaje się uzyskać bez utraty jakości w obrazie to max 200m a najlepiej nie przekraczać 150m (myślę o kamerach 1080p bo 720p daje radę 300m i więcej).
Oczywiście problemy prądu masy podobniej jak w analogu (pasy na obrazie) jak najbardziej się zdarzają. A co gorsze jeszcze nikt nie robi separatorów i trzeba kombinować z dobrze rozłożonym zasilaniem.

A jak u Was?
Jedną z wad pośpiechu jest to, że zabiera dużo czasu.

Monitoring_Katowice
Amator
Amator
Posty: 4
Rejestracja: 05 lis 2015, 9:43
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Re: Transmisja po skrętce w systemach AHD, HD-TVI, TURBOHD

Postautor: Monitoring_Katowice » 05 lis 2015, 10:01

Podobnie, przewody miedziane, a nie miedziowane.
Niestety wielu dystrybutorów posiada tylko tanie niskiej jakości kable.
Najtrudniej czasem przetłumaczyć klientowi, że jeśli rolka kabla kosztuje 100 zł ni nie jest wiele warta, nie którzy z klientów wolą taniej a potem mają pretensje.


Wróć do „Telewizja analogowa”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron